Održani 29. Lovrakovi dani kulture u Velikom Grđevcu

Manifestacija je počela 17. svibnja, a završila 21. svibnja 2016. godine. U Velikom Grđevcu održani su 29. Lovrakovi dani kulture pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva kulture, Bjelovarsko-bilogorske županije i Općine Veliki Grđevac. Riječ je o velikoj manifestaciji koja je počela 17. svibnja s tradicionalnim igrama Družbe Pere Kvržice i svečanim obilježavanjem Dana Općine Veliki Grđevac.
Lovrakovi dani kulture su najveća tradicionalna manifestacija u općini Veliki Grđevac sa brojnim događanjima od dječjih natjecanja u igrama Družbe Pere Kvržice, kazališnim predstavama, stručnim skupovima, sajmom kreativnosti te dodjelom nagrada najboljima. Prema riječima organizatora prvi Lovrakovi dani kulture održani su 1988. godine.

- Utemeljeni su sa idejom promoviranja dječjeg stvaralaštva. Početak je bio lokalnog karaktera, a od 1993. godine i dodjelom nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman, manifestacija postaje jedinstvena i dobiva šire značenje. Tako se od 1993. godine najboljem piscu za najbolji roman dodjeljuje nagrada i to putem javnog natječaja koji raspisuje Osnovna škola Mate Lovraka iz Velikog Grđevca kao izvršno tijelo Lovrakovih dana kulture. 29. Lovrakovi dani kulture kao i prethodnih godina bili su bogati kulturnim, odgojno obrazovnim, zabavnim i športski sadržajima.