Kulturni centar Mato Lovrak

Davne 1931.g. ispričana je uzbudljiva priča o vlaku u snijegu koja još uvijek budi maštu svakome tko je pročita. No ponekad se priče pretvore u stvarnost pa svi odjednom postanemo dio nje. Tako i Vi možete postati dijelom neponovljive avanture u Centru "Mato Lovrak, te ostvariti svoje snove.

U Centru se nalazi parna lokomotiva s vagonima koju su otkopavala djeca u romanu "Vlak u snijegu", identičan mlin koji je obnavljala družba Pere Kvržice, bunar u kojem se onesvijestio Medo, tradicionalna Mlinareva kuća, nadstrešnica s ljetnom učionicom, dječje igralište, te šetnica uz vodotok s klupama. U neposrednoj blizini, kroz šumu koja s jedne strane okružuje Centar, nalazi se Staza prijatelja prirode koja sadrži nekoliko postaja na kojima se možete upoznati s florom i faunom velikogrđevačkog kraja, te vidjeti vidru i koloniju dabrova koji obitavaju nedaleko od mlina Družbe Pere Kvržice.

Svake godine u Centru se održavaju Lovrakovi dani kulture s ciljem što boljeg predstavljanja i upoznavanja Lovrakovog lika i njegovih djela. U sklopu svojih školskih ekskurzija, Lovrakov centar, te spomen sobu Mate Lovraka koja se nalazi u Osnovnoj školi "Mato Lovrak" tijekom cijele godine obiđe na tisuće učenika, a isto tako i ostalih posjetitelja, ne samo iz Hrvatske, već i iz svih krajeva Europe.Vizija

Biti vodeća turistička destinacija za djecu u RH i šire, koja kroz svoje prepoznatljivo ime Mate Lovraka, odnosno kroz njegova dijela i likove pruža igru, edukaciju, radost i smijeh, te one malo starije vraća u djetinjstvo.

Misija

Naša misija je učiniti djecu sretnima i odrasle vratiti u djetinjstvo kroz likove i djela poznatog velikogrđevačkog pisca Mate Lovraka.

Ciljevi

Zadovoljiti potrebe i očekivanja svih korisnika naših usluga.

Proširiti našu ponudu uvođenjem dodatnih sadržaja, te time podići kvalitetu naših usluga.